Acht redenen om te kiezen voor outplacement

0

Wie onvrijwillig ontslagen wordt krijgt vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. Veel mensen zijn geneigd te kiezen voor het geld, in de veronderstelling dat ze wel weer snel aan een baan zullen komen.

Kijk echter, voor u deze beslissing neemt, goed naar de arbeidsmarkt en uw arbeidsverleden. Schat uw kansen realistisch en niet te rooskleurig in. In vele gevallen kun u namelijk beter niet te snel naar de zak met geld grijpen.

Meer zekerheid
In deze krappe arbeidsmarkt kiezen professionals steeds vaker voor outplacement omdat ze meer zekerheid willen bij het zoeken naar een baan. U kunt namelijk heel kundig zijn in uw vak, maar dat wil niet zeggen dat u ook altijd handig bent in het uzelf verkopen op de arbeidsmarkt. Dat is echt een vak apart: professionele begeleiding vergroot dan ook uw slagingskans op de arbeidsmarkt in sterke mate. Recente cijfers geven aan dat werkzoekenden gemiddeld 80% meer kans hebt om een passende baan te vinden met outplacementbegeleiding, én dat u die baan ook sneller vindt!

Eenzaam en frustrerend
Een ander belangrijke overweging is het feit dat solliciteren erg eenzaam en frustrerend kan zijn. Goede begeleiding maakt het een stuk gemakkelijker om focus te creëren en te bewaken én om de moed erin te houden.

Acht redenen
Er zijn veel situaties waarin u zich beter niet kunt laten verblinden door dollartekentjes in uw ogen, maar zorgvuldig wilt afwegen of u niet beter kunt kiezen voor begeleiding.

1. Als u geen idee heeft hoe uw volgende carrièrestap eruit moet komen te zien
Vaak is ontslag dé aanleiding om uw loopbaan eens flink onder de loep te nemen. Misschien heeft u het wel gezien met uw huidige vakgebied en wilt u weten welke mogelijkheden u nog meer heeft. Of heeft u het gevoel dat nu het moment daar is om uw dromen eens zorgvuldig te gaan onderzoeken. Dan is dit de kans om deze mogelijkheid met beide handen aan te grijpen!

2. Als u niet meer terug wilt in uw oude vakgebied en een switch wilt maken
Een carrièreswitch maken in deze tijd is niet altijd even gemakkelijk. Zonder relevante opleiding en werkervaring staan werkgevers meestal niet voor u in de rij. En toch zijn er altijd mogelijkheden; u moet alleen weten hoe u het aanpakt en de juiste ingangen zien te vinden. Laat uzelf hierin begeleiden, zodat u (indien nodig) voor de juiste omscholing zorgt, uw verhaal op orde heeft en de juiste wegen bewandeld om vervolgens aan werk te komen.

3. Als uw zelfvertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen
Als er veel gebeurd is voorafgaand en tijdens de ontslagprocedure, dan heeft dat vaak veel impact. Op zo’n moment is het niet gemakkelijk om uzelf krachtig presenteren op de arbeidsmarkt, waardoor u een grote kans loopt weer teleurgesteld te worden. Ik heb werkzoekenden daardoor vaak in een negatieve spiraal van frustratie en zelftwijfel terecht zien komen. En dat is echt zonde en niet nodig!

4. Als u lang niet gesolliciteerd hebt
Als u lang niet hebt hoeven zoeken naar ander werk, dan bent u naar alle waarschijnlijkheid niet voldoende up-to-date met de laatste technieken en trends om werk te vinden. Veel werkzoekenden gaan ervan uit dat, met de oude, vertrouwde manier van ‘afstruinen’ van de bekende vacaturesites, ze binnen afzienbare tijd wel weer werk hebben. Voor velen is niets minder waar. Werk zoeken in de huidige arbeidsmarkt vergt echt een andere aanpak, dus laat u hierin begeleiden!

5. Als er weinig werk is in uw branche, vakgebied en/of regio
Ook dan is het slim om u te laten begeleiden door een outplacementadviseur. Hij of zij kan samen met u onderzoeken waar wél mogelijkheden liggen die passen bij uw talenten en ambities. Hij/zij kent de arbeidsmarkt en kan zijn of haar netwerk inzetten om u aan werk te helpen.

6. Als uw leeftijd intussen wel eens parten zou kunnen gaan spelen bij het vinden van werk
Ik zeg dit niet graag, maar de realiteit leert dat werkzoekenden boven de ca. 45 gemiddeld vaker afgewezen worden op hun sollicitaties. Zeer frustrerend natuurlijk, want dat is juist de groep professionals waar veel kennis en ervaring zit! Maar helaas wordt hier niet altijd zo naar gekeken. En dus, als u met ‘gewoon solliciteren’ niet verder komt, dan zult u het op een andere manier aan moeten pakken, en is begeleiding essentieel om door die barrière heen te breken.

7. Als u voor uzelf wilt beginnen
Veel werkzoekenden zijn de afgelopen jaren voor zichzelf begonnen, vaak uit pure noodzaak, omdat er simpelweg geen werk te vinden was. Veel van deze ZZP-ers en ondernemers zijn er echter ook weer mee gestopt! Waarom? Te weinig onderzoek gedaan, geen of nauwelijks een plan gemaakt, en vaak gewoon maar begonnen. Dat vraagt om teleurstelling. Zorg voor goede begeleiding, want het ondernemerschap is echt niet voor iedereen geschikt. Ook hier geldt: u kunt nog zo goed zijn in uw vak, maar dat maakt u nog geen succesvolle ondernemer.

8. Als u meer beren op de weg ziet dan kansen en mogelijkheden
Hoort u alleen nog maar negatieve verhalen om u heen over de arbeidsmarkt en solliciteren? Is de moed u inmiddels in de schoenen gezakt als het gaat om het vinden van een leuke baan? Stop dan alsjeblieft met aanmodderen en stap af van het ‘ik moet dit toch alleen kunnen? Het is me hiervoor ook altijd gelukt.’ Tijden zijn veranderd en zo ook de arbeidsmarkt.

Investeren in uw carrière
Realiseert u zich, dat als u kiest voor outplacement, u in de meeste gevallen het inleveren van uw ontslagvergoeding snel terug hebt verdiend. Doordat u investeert in een stevig fundament waarmee u zichzelf straks vol zelfvertrouwen kan presenteren op de arbeidsmarkt, zult u niet alleen sneller een passende baan vinden, maar ook een betere uitgangspositie hebben om goed te onderhandelen.
Mocht u met ontslag geconfronteerd worden, ga dan dus allereerst bij uw werkgever na wat de mogelijkheden zijn. Wellicht moet u kiezen tussen een geldbedrag of een outplacementtraject. Maar het komt ook voor dat beide opties onderhandelbaar zijn, zeker als u veel dienstjaren hebt opgebouwd. Win altijd advies in bij een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, hij of zij zal u hier goed in kunnen adviseren.

Deel via:

Over de auteur

Esther Kornelis

Recruitement en outplacement. Esther is medeoprichter van The Care Factory. 06 42 62 67 09

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.