Coaching in de zorg

groei

 

 

 

 

 

 

contact_barbara_mobiel 

Wie ontvouwt opent ruimte om andere perspectieven te omarmen

De mensen van The Care Factory komen allen uit de zorg. Dit betekent dat we onze kennis en ervaring meenemen in het coachen van mensen in de zorg. We hebben als het ware de knelpunten, onzekerheid en onrust die er kan zijn in de zorg, aan den lijve ondervonden. Niets is ons vreemd.

Werken in de zorg vraagt veel van ons als persoon. We willen van betekenis zijn voor anderen en daarin liggen valkuilen op de loer. We geven onze grenzen niet op tijd aan omdat de client centraal staat. Er kan een diffuse lijn lopen tussen wanneer we verantwoordelijk zijn en wanneer we ons verantwoordelijk voelen. Met werkdruk verhoging als gevolg.

In de zorg spelen allerlei dynamieken; waarvan bijvoorbeeld overdrachten en tegenoverdrachten bekend en veelvoorkomend zijn. Maar ook het ontstaan van parallelle processen is er zo een. Coaching laat u bewust stil te staan en door inzicht wordt u in staat gesteld meer vanuit eigen kracht te werken waardoor u doelgerichter functioneert en met meer plezier en energie in het werkleven in de zorg staat.

Coaching in de zorg kan individueel, maar ook in teams plaatsvinden. We bieden maatwerk. Dat wil zeggen dat we ons specifiek richten op de vragen van individuen of teams. Dit resulteert voor teams in in een passend en op maat gemaakt programma, met als belangrijk doel met meer inspiratie, meer doelmatigheid en effectiever te werken.