Hoe eerlijk kun je zijn over outplacement?

0

Hoe eerlijk kun je zijn over outplacement

Een outplacementtraject kan als een schok komen, maar uiteindelijk ook bevrijdend werken. Misschien voel je je al een tijdje niet prettig in je baan. Het zou geweldig zijn wanneer je een frisse start zou kunnen maken in een mooie nieuwe functie.

Als het goed is, krijg je tijdens je outplacementtraject bovendien voldoende begeleiding om vacatures op te sporen van banen die echt bij je passen. Maar dan: hoe eerlijk kun je tijdens sollicitaties zijn over je outplacement? Gooi je je eigen glazen in wanneer je toegeeft dat je je in zo’n traject bevindt?

1. Outplacement is echt niet raar

Schaam je niet. Je bent zeker niet kansloos.

‘Recruiters kijken niet echt vreemd aan tegen kandidaten in een outplacementtraject, want ze zijn bepaald niet de enige’, zegt HR-adviseur Jolanda Salari van GITP. ‘De situatie heeft bovendien voordelen voor werkgevers, want de kandidaat is lekker snel beschikbaar. Bovendien is hij of zij vaak supergemotiveerd om een andere baan te vinden. Bij elke vacature die ik in portefeuille heb, is meer dan de helft van de kandidaten direct beschikbaar. Ook solliciteren er vaak zzp’ers. Dat zijn meestal ook mensen die hun baan hebben verloren.’

2. Solliciteer pas als je het aankunt

Neem de tijd die nodig is om je ontslag te verwerken.

Hoe eerlijk kun je zijn over outplacement? U krijgt 8 tips:

‘Ontslagen worden heeft heel veel impact op iemands leven, ongeacht je leeftijd of ervaring. Daarbij hoort een proces van verwerking en de snelheid waarmee je dat doet is uiteraard per persoon verschillend. Als je jezelf nog niet stabiel genoeg vindt, ga dan nog niet actief solliciteren, maar benut je tijd om goed uit te rusten en aan jezelf te werken. Je krijgt altijd maar één kans voor een goed gesprek en die wil je niet verpesten. Ga pas solliciteren als je met droge ogen je verhaal kunt vertellen.’

3. Vermeld het outplacementtraject niet in je brief

Het is niet nodig in je brief meteen uit de school te klappen over de directe aanleiding van je sollicitatie. ‘Dat is namelijk niet relevant’. ‘Je solliciteert omdat je een nieuwe baan zoekt. Daarom is het des te belangrijker om goed te kunnen uitleggen waarom deze baan jou past.’

Het hangt nog ‘een beetje af van de fase waarin je zit en of je nog aan het werk bent’. Als je al thuis zit, dan adviseren we om aan te geven dat het contract al beëindigd is of binnenkort gaat eindigen en je momenteel begeleid wordt. Ben je nog volop aan het werk en loopt je contract pas over maanden af, dan adviseren we meestal om het niet te melden. Je moet dan wel met een goed verhaal komen over de reden van je sollicitatie, zeker als je reageert op een vergelijkbare positie.’

4. Bereid wel een verhaal voor

Mocht tijdens het gesprek ter sprake komen dat je in een outplacementtraject zit, dan moet je je verhaal over de reden van dat outplacementtraject klaar hebben.

Vaak leeft het vooroordeel dat een kandidaat die in een outplacementtraject zit minder goed functioneert. Dat idee moet absoluut weerlegd worden. Je kunt immers ook door een reorganisatie in een outplacement traject terecht komen, of doordat je werkgever en jij een andere visie hebben op de invulling van je functie.

Is het om bedrijfseconomische redenen, dan is meteen duidelijk dat jij daar zelf geen invloed op hebt kunnen uitoefenen. Is het als gevolg van disfunctioneren of een conflict, dan moet je van tevoren heel goed nadenken over een sluitende formulering en deze tekst goed oefenen. Kies in dat geval voor een zo beknopt mogelijke toelichting. Leg uit dat je het niet zo netjes vindt om er al te veel over los te laten.’

5. Lieg niet

Spreek de waarheid. We adviseren altijd eerlijk te zijn. Wanneer later tijdens een referentiecheck je outplacementtraject alsnog aan het licht komt, kun je in een vervelende situatie terecht komen. Zorg dat je een goed verhaal hebt, je hoeft niet alle ins en outs te vertellen, maar wees wel eerlijk.

6. Spreek geen kwaad

Behoud altijd een positieve toon. Leg uit waarom je in deze situatie bent beland. Wees daarbij niet negatief over je voormalige werkgever. Dat is nooit handig. Mocht er “gedoe” zijn geweest, in welke vorm dan ook, wees dat uiterst zorgvuldig over wat je prijsgeeft. Val je vorige werkgever nooit af. Het maakt juist een krachtige indruk wanneer je ook kritisch naar jezelf kijkt.

7.  Geef het gesprek de juiste draai

Je bent niet op sollicitatiegesprek gekomen om uitgebreid te praten over je oude baan. Je wilt het hebben over je nieuwe baan. Buig het gesprek daarom tijdig om naar een positieve richting.

Zorg dat jouw outplacement niet de hoofdtoon gaat bepalen in het interview. Geef je outplacementverhaal daarom een kop en een staart. Probeer vervolgens van onderwerp te veranderen.

8. Maak maximaal gebruik van het outplacementtraject

Outplacement is misschien nooit je ideaal geweest, maar dat neemt niet weg dat je volop gebruik kunt maken van de mogelijkheden die je worden aangeboden tijdens het traject.

Je wordt goed begeleid, denkt kritischer na over welke banen bij je passen. Daardoor kun je ervan uitgaan dat een kans op een match bij een sollicitatie groter zal zijn. Meestal ben je bovendien per direct beschikbaar. Voor de meeste werkgevers is dat een enorm voordeel. Zorg daarom dat je alles uit een outplacementtraject haalt en doe er vooral je voordeel mee. Vraag je adviseur om feedback te geven en samen met je te oefenen.

Solliciteren, gewild of ongewild, heeft ook positieve kanten. Wellicht had je zonder een dergelijk traject zelf niet de knoop doorgehakt om een keer wat anders te gaan doen. Zodra je weet dat je in een outplacementtraject zit, is het tijd om direct aan de slag te gaan. Ga niet je tijd uitzitten, maar begin je meteen te oriënteren. Van een dergelijk traject kun je veel leren wat later van pas komt.

Deel via:

Over de auteur

Esther Kornelis

Recruitement en outplacement. Esther is medeoprichter van The Care Factory. 06 42 62 67 09

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.