Manager GRZ

1

De organisatie

Onze opdrachtgever Topaz is een toonaangevende zorgorganisatie in de regio Leiden en Duin- en Bollenstreek. Een moderne, innovatieve werkgever voor zo’n 1.850 medewerkers en 1000 vrijwilligers op negen locaties in Leiden, Noordwijkerhout, Katwijk en Voorschoten. Topaz biedt Zorg Thuis, diverse vormen van Wonen en Zorg, Revalidatie, Dagactiviteiten en Behandeling. Zo’n 1400 cliënten krijgen de zorg, behandeling en aandacht die ze verdienen. Topaz zoekt gemotiveerde mensen, voor wie dienstverlening en collegialiteit de normaalste zaak zijn. Daar krijg je goed werkgeverschap voor terug, zodat het prettig werken is bij Topaz in een hooggespecialiseerde omgeving.
In het denken en handelen staan bij Topaz drie kernwaarden centraal: Welkom, Vakmanschap en Originaliteit. Welkom, omdat mensen zich gewaardeerd en op hun gemak voelen bij jou, met genoeg tijd en respect voor elkaar. Vakmanschap, want je doet wat je zegt, houdt met jouw passie alle ontwikkelingen bij en werkt samen voor het beste resultaat. En Originaliteit, omdat je creatief bent met de omstandigheden, voor ideeen en lokale kleur openstaat en eigen en echt bent.
Topaz is gespecialiseerd in revalidatie en zorg en behandeling bij dementie en o.m. de ziekte van Huntington. Topaz werkt nauw samen met andere zorgorganisaties en specialisten op het gebied van ouderenzorg. Met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt Topaz nog betere behandelmethoden.
Noodzakelijk hierin is het onderhouden van contacten met belangrijke ketenpartners en kennisinstellingen.

Uw uitdaging

De manager GRZ is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het toegewezen interdisciplinaire team. Dit team bestaat uit zorgprofessionals en professionals als medici, psychologen, paramedici en maatschappelijk werkenden. (50 FTE) De manager GRZ is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de bedrijfsvoering van de geriatrische revalidatiezorg, het operationaliseren van de toegewezen inhoudelijke onderwerpen en voor de implementatie en borging van vastgesteld beleid. Dit vindt plaats in een hotelmatige omgeving waarin de revalidant centraal staat.

De manager GRZ ontvangt leiding van de gebiedsmanager en is lid van het managementteam van de locatie Revitel en neemt in overleg deel aan het managementteam van de behandeldienst. Verder participeert deze functionaris in toegewezen organisatiebrede werkgroepen en projecten en is proceseigenaar of projectleider van locatie/gebiedsbrede onderwerpen. De manager is actief in in- en externe netwerken gerelateerd aan de doelgroepen van het revalidatiehotel, waaronder bijvoorbeeld het LUMC.

Uw profiel

U bent in het bezit van minimaal een HBO managementopleiding en een inhoudelijke HBO opleiding op gebied van zorg of behandeling, bij voorkeur een achtergrond als verpleegkundige. Ervaring in een leidinggevende functie in een complexe omgeving is vereist binnen de GRZ of ziekenhuisbranche. U heeft kennis van zowel zorg-, behandeling- als medische disciplines en u kent de DBC-systematiek (GRZ) en hieraan gerelateerde financieringsstromen. Verder heeft u kennis van overige indicatiestellingen en ervaring met zorg gerelateerde automatiseringssystemen.

Wij zoeken een krachtige, gedreven persoonlijkheid die het belang van de revalidant als vertrekpunt neemt bij het organiseren van de zorg/behandeling. Daarnaast bent u een persoon die in samenwerking met collega managers vernieuwing en verandering goed handen en voeten kan geven. Wij zoeken iemand die enerzijds kan enthousiasmeren en zelfstandigheid bij professionals stimuleert en anderzijds de kaders stelt en bewaakt. U heeft een belevingsgerichte visie op zorg- en dienstverlening en u kunt beleid vertalen naar doelen, hierin prioriteiten stellen en de doelen vervolgens met elkaar realiseren. U communiceert open en bent een sparringpartner voor onze professionals.

Het aanbod

Aantal uren: 32 – 36 uur per week. De CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen is van toepassing. Het salaris wordt ontleend aan FWG functiegroep 60, maximaal € 4.335,83 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.De mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. een fietsplan.

Contact

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Esther Kornelis van The Care Factory op 06 426 26709 of ekornelis@thecarefactory.nl.

Deel via:

Over de auteur

Esther Kornelis

Recruitement en outplacement. Esther is medeoprichter van The Care Factory. 06 42 62 67 09

1 reactie

  1. Kees Mulder on

    Hallo Esther,

    Wel bijzonder dat het Topaz niet gelukt is dit in te vullen.
    En dat ze kennelijk weer terug bij jou zijn om de werving te begeleiden.

    Groet

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.