Medewerkers pakken te weinig regie over hun eigen ontwikkeling

0

Red Dice with words Learn, Coach, Lead on faces

Hoewel de Nederlandse werknemer steeds meer regie wil hebben over hun eigen ontwikkeling is de HR manager  niet tevreden over het oppakken van deze eigen regie.

Maar liefst 75 procent vindt het belangrijk om zelf de regie te hebben over een persoonlijk ontwikkelprogramma. Slechts de helft ervaart echter voldoende ruimte en vrijheid om de regie over persoonlijke ontwikkeling te nemen. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en services, onder 1.146 Nederlandse werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches. Voor het oppakken van de eigen regie beschikt slechts 45 procent van de medewerkers over voldoende financiële middelen.

Hoewel Nederlandse werknemers de regie willen over hun eigen ontwikkeling, nemen zij deze onvoldoende volgens de HR-manager. Bijna een derde (31%) vindt dat medewerkers onvoldoende tot actie overgaan. Volgens HR-managers zijn daar verschillende oorzaken voor. Volgens de meeste HR-managers (63%) heeft dit te maken met de waan van de dag, waardoor medewerkers niet toekomen aan ontwikkeling. Dit wordt gevolgd door de onbekendheid van ontwikkelmogelijkheden (35%) en onvoldoende stimulans van de leidinggevende (32%). In vergelijking met HR-managers zijn bestuurders minder negatief. Slechts een kwart (26%) van de bestuurders vindt dat medewerkers de regie niet pakken.

“De regie voeren over persoonlijke ontwikkeling vergt een cultuuromslag”

De regie voeren over persoonlijke ontwikkeling vergt een cultuuromslag, waarbij medewerkers zelf moeten nadenken over resultaten en persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk is het van groot belang dat personeel intrinsiek gemotiveerd is en betrokken raakt bij hun eigen groei en ontwikkeling. Aan HR-managers en bestuurders de taak om een koppeling te maken tussen de ontwikkelbehoeften van de medewerker en de strategische doelstellingen van de organisatie. Onbekendheid van de ontwikkelmogelijkheden bij medewerkers zorgt ervoor dat het pakken van eigen regie in de praktijk soms wat achterblijft.

Vandaag de dag is er een groot scala aan digitale ontwikkeltools die leren in eigen tijd efficiënter maken. Deze digitalisering zorgt ervoor dat medewerkers meer inzicht hebben in hun eigen ontwikkeling en écht de regie kunnen nemen.”

Deel via:

Over de auteur

Joke Speelman

Recruiter en Loopbaanadviseur, NOLOC gecertificeerd Joke is partner bij The Care Factory. 06 46 26 48 80

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.