Meest kansrijke beroepen en banen op dit moment

0

foto17

Deze 27 beroepen zijn het meest kansrijk voor een baan:

Medewerkers klantenservice, programmeurs, optometristen en transportplanners zijn ‘hot’. Zij voeren de lijst aan van kansrijke beroepen en banen in 2016. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt, presenteert Randstad de Hottest jobs 2016. 27 beroepen en banen, verdeeld over negen groepen, maken dit jaar de meeste kans op een baan. Medewerkers in deze functies hoeven niet te vrezen voor hun baan.

De lijst ‘Hottest jobs 2016’ van beroepen en banen, komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag en -aanbod. Specifiek is gekeken naar beroepen en banen waarbinnen er relatief veel vraag (vacatures) openstaat ten opzichte van het actieve aanbod. Het actieve aanbod is een combinatie van zowel werkenden als werklozen die actief op zoek zijn naar ander werk.

Daarnaast is gekeken naar de omvang en ontwikkeling in vraag: hoeveel vacatures staan open en stijgt de vraag? Ten slotte is gekeken naar de verwachtingen van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) met betrekking tot de toekomstige baankansen. De combinatie van deze bronnen leidt tot de volgende top-3 per vakgebied.

Hottest jobs 2016 per beroepsgroep

Commercieel Telefonisch verkoper Hypotheek adviseur Medewerker klantenservice ICT PHP programmeur Front-end developer .NET developer
Technisch/productie Technisch engineer Werkvoorbereider Operator Onderwijs Docent wiskunde Docent Duits Docent natuurkunde
Administratief Financieel-administratief medewerker Customer service medewerker Salarisadministrateur Financieel Financieel analist Accountant Business controller
Bouw Monteur koeltechniek Servicemonteur Loodgieter Zorg Optometrist Bedrijfsarts Verzorgende IG
Logistiek Transportplanner Vrachtwagenchauffeur Teamleider logistiek  

Zorg, logistiek en bouw

De ontwikkeling van de economie leidt tot investeringen en nieuwe vraag naar specifieke functies. De lijst geeft inzicht in veelgevraagde functies en helpt werkzoekenden bij het inschatten van vaardigheden die daar voor nodig zijn.

Welke nieuwkomers zijn er?

  • Waar in de zorg veel vraag was naar verpleegkundigen en doktersassistenten, blijken dit jaar vooral optometristen en bedrijfsartsen populair.
  • In de nieuwe categorie ‘Logistiek’ voeren transportplanners en vrachtwagenchauffeurs de lijst aan.
  • Nu de huizenmarkt aantrekt, zien we ook een toenemende vraag naar hypotheekadviseurs

 

Deel via:

Over de auteur

Joke Speelman

Recruiter en Loopbaanadviseur, NOLOC gecertificeerd Joke is partner bij The Care Factory. 06 46 26 48 80

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.