Snelle trends op recruitmentgebied

0

Er zijn interessante ontwikkelingen op recruitment gebied gaande, die in de toekomst ongetwijfeld meer gemeengoed zullen zijn.  Jobboard start ups richten zich bijna allen op mobiel, lokaal, matching, wederzijdse interesse, chat en snelheid. Een overzicht van start ups op recruitment gebied die interessant zijn om te volgen:

Volledig mobiele vacaturesites

Jobboard start-ups lijken zich niet eens meer om de desktop te bekommeren. Mobile first is mobile only aan het worden. Jobr, vorige week door Monster gekocht, richt zich volledig op solliciteren met je mobiel. Swipen om door (lokale) vacatures te bladeren en met een enkele Swipe solliciteren. Via de chat kun je direct contact hebben met de recruiter.

Anoniem interesse tonen i.p.v. solliciteren

Andere start-ups richten zich ook steeds vaker volledig op mobiel maar nog meer op anonimiteit en interesse tonen in plaats van solliciteren. Het zijn de Tinders voor Recruitment die zich richten op anonimiteit en wederzijdse interesse. Hiermee wordt voor werkzoekenden voorkomen dat ze na cv plaatsing in een cv database overspoeld worden met ongewenste en niet relevante vacatures en contacten. En wordt ‘solliciteren’ meer een wederkerig proces van interesse in elkaar tonen.

Anthology, SwitchPoacheeWhitetruffle en het Nederlandse Cocoon richten zich allen op het maken van matches tussen werkzoekenden en werkgevers. ‘Liken’ beide kanten de match dan wordt de introductie (meestal per chat) gemaakt.  Woo.io keert het helemaal om; deze start-up laat bedrijven bij kandidaten solliciteren terwijl kandidaten anoniem blijven.

Deel via:

Over de auteur

Esther Kornelis

Recruitement en outplacement. Esther is medeoprichter van The Care Factory. 06 42 62 67 09

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.