Toezicht en governance

little free library

 

 

 

 

 

 

contact_monique_mobiel

Kennis spreekt, maar wijsheid luistert
(Jimi Hendrix)

U bent (mede) verantwoordelijk voor het leveren van goede zorg. Daar komen steeds allerlei verantwoordelijkheden bij. De omgeving wordt steeds complexer. Er zijn bijna dagelijks nieuwe eisen en u kunt niet goed bepalen wat ‘moet’, waar keuzes mogelijk zijn, of welke kwestie een daadwerkelijk en urgent probleem vormt.
Bijvoorbeeld als het gaat om een vraag van een externe toezichthouder. Een reputatie is immers kwetsbaar. Van sommige kwesties heeft u veel verstand, van andere wat minder. Voor sommige onderwerpen maakt u graag tijd vrij, andere laat u liever aan een ander over. Voor sommige vragen kunt u een advocaat inschakelen, maar dan… Dat is vaak kostbaar en wat betekent dat precies.

Heeft u dan nog voldoende regie? Krijgt u een antwoord waar u wat mee kunt? Al deze vragen ontnemen het zicht op waar het eigenlijk over gaat: het leveren van goede zorg. Maar, waar bestaat ‘goede zorg’ uit?

“Goede zorg is meer dan de beste dokter of de beste pil”

Wij bij The Care Factory vinden dat goede zorg niet alleen het beste medicijn of de beste specialist is. Goede zorg betekent ook dat de randvoorwaarden kloppen. Dat compliance onderdeel is van uw organisatiedoelstellingen. En dat een eventueel bedrijfsbezoek van een toezichthouder niet leidt tot hoofdpijn en onrust.

Wij geloven gelooft dat de zorg beter dan, door ook deze randvoorwaarden te laten kloppen. Wij helpen u daar graag bij.

Wij kunnen u adviseren over toezichtvraagstukken. Of een quick scan maken van de juridische risico’s in uw bedrijfsvoering. We helpen u vervolgens graag goede beslissingen te nemen over de risico’s die u zelf wilt lopen en welke u wilt oplossen. We maken graag externe regelgeving toegankelijk en begrijpelijk, zodat iedereen snapt waar het over gaat en waarom het belangrijk is. The Care Factory verleent hulp bij het maken van een goede keuze en helpt daarna bij de invoering van die keuze. Op een manier die rekening houdt met uw context.

Voorbeelden van producten:

  • Legal scan/risico analyse van uw goverance structuur, inclusief aanbevelingen voor verbeteringen
  • Directiereglement
  • Handleiding bedrijfsbezoek toezichthouder
  • Compliance regeling Mededinging

Contact
Monique Ravoo is te bereiken op: 06 49 12 19 09