Barbara Veldt

Change your cover photo
Change your cover photo
Trainer en Coach: Organisatie coaching; Team coaching; Loopbaan coaching; Executive coaching 06 16 01 81 38
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Uit een interview met Barbara Veldt:

Het is donderdagochtend als ik de sfeervolle praktijkruimte van (syteem)therapeut, trainer en coach Barbara Veldt betreed. En zonder dat ik het me bewust besef maak ik meteen kennis met haar gouden ingrediënt van haar werk als coach en therapeut: namelijk ‘verbinding’. Zoals ze zelf zegt: “mijn vezels denken vanuit relatie”. Dit sluit uiteraard mooi aan bij haar rol als systeemtherapeut.

Barbara is op jonge leeftijd opgeleid tot pianodocente. Maar heeft zich vanuit haar studie Ontwikkelingspsychologie verder ontplooid. Zij is uitgegroeid tot GZ-psycholoog, trainer en coach en heeft ze verschillende therapeutische opleidingen afgerond, waaronder systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie en EFT. Haar specialiteit ligt vooral op het gebied van relaties. Ze houdt zich vooral bezig met coaching van mensen die bezig zijn met zingevingsvraagstukken en persoonlijke groei in privé of werk. Om mensen te begeleiden in het ontdekken dat ze zelf de kracht bij zich dragen om tot veranderingen te komen waar ze zich fijn bij voelen.

In mijn gesprek met Barbara, legt zij het verschil uit tussen deskundigheid en hulpverlening. Voorheen was zij met name gericht op het hebben van veel kennis (deskundigheid). Ze wist heel veel, wat op zich bij het lesgeven heel prettig was. Echter het creëerde ook afstand. Ze ervoer het als ‘ lonely at the top’. Ze wijdt dit ‘harde werken’ (de hang naar deskundigheid) aan haar onzekerheid. Dit was haar ‘grootste fout’: “ik poneerde als deskundige”. Een reactie van een cliënt daarover was: “ik keek tegen je op, je wist alles. Dit maakte mij een beetje bang”. Deskundig was Barbara zeker, maar als het gaat om hulpverlening vond ze van niet.

Dankzij een persoonlijke crisis (burnout) kreeg ze het inzicht dat ze met deze werkwijze (gericht op hard werken en deskundigheid) zichzelf niet hielp en dus ook niet de ander. Ze leerde om los te laten, dingen te laten zijn en erop te vertrouwen dat het goed gaat. Met andere woorden ‘uit het hoofd gaan’. Uiteraard wekte dit mijn nieuwsgierigheid, aangezien dit ook mijn grootste leerpunt is. Hoe doe je dit?

“Door te ervaren, de ervaring zijn werking te laten doen. Ik mag vertrouwen op wat ik bij me draag en dat dat goed voor me is.“ Tot op de dag van vandaag geeft ze aan dat de momenten dat ze ‘op haar bek gaat’, de momenten zijn die haar verder hebben gebracht. Ze ziet die momenten nu niet meer als ‘mislukking’, maar als leermomenten. En gelukkig is ze veel op haar gezicht gegaan. Haar valkuil blijft hem echter zitten in het feit dat ze te veel (info) geeft. Zelf blijft ze aan haar ontwikkeling werken. Ze gelooft er ten slotte in dat een goede coach/therapeut zijn eigen 'rotzooi' aangaat. Daarom heeft ze ook haar eigen coach.

In haar werk heeft dat er toe geleid dat ze (nu) de nadruk legt op de relatie met haar cliënt en veel minder op datgene wat ze weet. Met een lach op haar gezicht zegt ze: “Ik werk niet meer zo ‘hard’ als vroeger. Het is hard werken om niet hard te werken. De kracht zit in het niet zo veel doen, wel het juiste.” Ze vindt het prettig als de drempel om bij haar te komen ‘laag’ en ‘toegankelijk’ is. Dat creëert ze er mee.

Ze legt de nadruk op de relatie door te verbinden en er voor te zorgen dat er geen professionele distantie ontstaat. “Mijn cliënt op zijn/haar gemak stellen, daar doe ik het voor”. Dit doet ze door oog te hebben voor de mens achter het verhaal. Ze zorgt er voor dat de communicatie gelijkwaardig is, ondanks dat de relatie niet gelijk is. 'Tenslotte ben ik degene die betaald wordt' sluit ze wederom lachend af.

Barbara Veldt op LinkedIN